3 varningstecken för stress!

Nu när Kalle är hemma igen kan jag slappna av. Så skönt!! Det är nästan lite läskigt hur kraftigt kroppen kan reagera på stress och oro. Jag känner mig som en totalt annorlunda människa nu jämfört med imorse. Det lite läskiga är att ibland kan man vara stressad och oroad utan att veta om det, för att man kanske inte riktigt vet vilka tecken man ska kolla efter. Det är inte alltid man får ångestkänslor, börjar gråta eller får dom där tydliga signalerna. Man kanske inte ens tycker att man har något att vara stressad över. Här är 3 varningstecken som kan innebära att du är stressad:

  • Mag-tarmproblem - Din mage kan bli uppblåst och du kan få diarré eller bli förstoppad, samt få magsmärtor. Vid stress stänger kroppen ner den normala magfunktionen, för att den inte anses vara lika viktig just då. Din kropp vet inte vad du är stressad över, för den kan det lika gärna innebära att du blir jagad av en tiger, och då behövs inte magfunktionen lika mycket som dina andra funktioner vid flykt.
  • Humörssvängningar - Om du upplever att du är lättirriterad, får raseriutbrott och gråtattacker, kan det vara stress. Inte så konstigt egentligen. Jag tror vi alla har upplevt raseriutbrott vid mycket stress.
  • Social isolation - En känsla av att inte vilja träffa människor. Att vilja stänga in sig hemma och försvinna från verkligheten. Det är exakt det jag kände idag när Kalle var borta. Anledningen till varför man upplever det behovet vid stress är för att vi söker efter något lugnt och tryggt. I längden kan dock detta leda till ännu mer stress och ett dåligt mående.

Nu hade jag redan hunnit bli lugn, men det är aldrig för sent för en promenad. Promenader är ju faktiskt bland det bästa vid stress och oro. 😊


Gillar

Kommentarer

beccasmelodi
beccasmelodi,

Jättebra att uppmärksamma dessa varningssignaler. Och va skönt att du kan känna dig lugnare 😊

nouw.com/beccasmelodi
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,

Ja, dom är ju viktiga trots allt 😊 tack! <3

nouw.com/sandrabergmanfit
Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,

Fint att man prickar in på allt numera, go life 😂👍🏻😰

nouw.com/fitnessbyannabelle
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,

Åh, men det är inte konstigt att du gör det! 😟

nouw.com/sandrabergmanfit
nittiosex
nittiosex,

Jättebra inlägg! Så viktigt att faktiskt se och inse att man inte ska gå runt och vara stressad utan ta hand om sig!

nouw.com/nittiosex
amandaamagnusson
amandaamagnusson,

Bra inlägg!! Intressant att man prickar in 2 av 3. Kram!! 🌸🌸

nouw.com/amandaamagnusson