7 hälsotips

Hälsa handlar ju om så mycket mer än träning och kost. Hälsa handlar om att ta hand om sin kropp precis så som den förtjänar. Vi glömmer lätt bort hur man faktiskt gör det dock...för vår kropp vill ju ibland ha just det där som du för tillfället känner att du faktiskt inte vill ha eller orkar med. Det gäller att lära sig dom små tumreglerna, och att vi faktiskt börjar prata samma språk som kroppen. Så hur gör man för att leva hälsosamt? Här är en liten lista på olika saker man bör börja tänka på.

1. Drick mycket vatten. Allt för många människor har problem med att dricka tillräckligt, helt enkelt för att man glömmer bort det. Sätt små larm under dagen, bär med dig en vattenflaska i väskan eller gör som jag gör... starta dagen med ett glas vatten och drick sen ett glas efter varje toalettbesök. 😊

2. Sov ordentligt. Ibland går det inte, jag är ju med om det också...men det bästa är att i alla fall försöka att få 6-8 timmars sömn varje natt.

3. Ät grönsaker till varje måltid och se till att få i dig ordentligt med kostfibrer.

4. Se till att resa på dig regelbundet, gärna någon gång i timman. Fysisk inaktivitet och långvarigt stillasittande är farligare för hälsan än man kan tro. Sitter du hemma i soffan på kvällen och kollar på tv kan det vara en ide att resa på dig när reklamen kommer.

5. Öka på vardagsmotionen så gott du kan. Kanske du faktiskt kan cykla till jobbet?

6. Träna regelbundet, minst 3 gånger i veckan, men glöm inte bort att unna dig vardagslyx också. 😊

7. Oroa dig inte för om du inte har dom där synliga absen. Man behöver inte vara smal för att ha en hälsosam kropp. 😃


Gillar

Kommentarer

Ninni,
Bra tips! 😊
www.ninjapuff.se