Äppelchips

Nu ska ni få se vad jag gjorde förut, det som resulterade i ett avkapat finger. Äppelchips! Jag var ju bara tvungen nu när vi har en mandolin, för man vill ju ha skivorna så tunna som möjligt. 😍 Så receptet är mer än bara enkelt... det är superenkelt! I alla fall om man äger en mandolin, eller om man har tålamod och en riktigt bra kniv, så klart. Det enda du behöver är äpple (jag tog bara 1 äpple, men om man gör mer och förvarar dessa i en försluten burk bör dom hålla i några få dagar i alla fall.) och kanel. Jag kan tänka mig att smaken kan nog bli lite olika beroende på vilken typ av äpple man använder, men jag använde i alla fall Granny Smith äpplen, ni vet dom där skarpt gröna. 💚 Skiva dem och gnid in kanel på båda sidor av varje skiva, lägg på en plåt med bakplåtspapper (gör du många chips kan du behöva fler plåtar eftersom dom inte ska ligga på varandra). In i ugnen på ungefär 95 grader, i 2-3 timmar. Man får känna lite på dem efter 2 timmar om dom är klara...dom ska vara torra men fortfarande mjuka. Det är när dom fått svalna lite som dom stelnar till och blir krispiga! 😃 Det tar dessutom bara 1-2 minuter för dem att svalna.

Jag blev faktiskt förvånad över hur krispiga dom blev! Och även om det här inte är något man kan jämföra med vanliga grillchips så blev dom grymt goda! Lite syrliga och söta... mmm!! Perfekt en torsdagskväll som denna... 😌 Try it!


Gillar

Kommentarer

ahlberglinn
ahlberglinn,
Åh, dom med lite kvargdipp till... MUMS!
nouw.com/ahlberglinn
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Mmmmm 😍😍😍
nouw.com/sandrabergmanfit
IP: 82.99.3.229