Auberginedippsås

Jag har ju glömt att dela med mig av en supergod dippsås jag gjorde till maten idag. 😃 Så smakrik, vegansk och bäst av allt...nyttig! 😍 Detta recept är för 2 personer skulle jag säga, fast äter man hela själv så gör inte det så mycket heller. 😉


Du behöver:

  • 1 aubergine
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk tahini
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt, persilja och spiskummin efter smak (vi hade dock varken persilja eller spiskummin hemma tyvärr, så jag körde med lite dill, curry och kryddpeppar. Man kan säkerligen variera detta på flera vis! 😊).

Såhär gör du:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Nagga din aubergine med en gaffel och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Låt ligga i ugnen i ca 40 minuter eller tills den blivit riktigt mjuk och skalet skrynkligt.
  • Under tiden blandar du alla andra ingredienser i en mixer.
  • Ta ut din aubergine ur ugnen och låt den svalna lite innan du gröper ur innehållet i din tahiniblandning. Mixa ihop och smaka av med alla kryddor och salt. 😊

Vitlöken jag hade i var ganska stor, haha, oops! Stackars sambon kommer få ligga och dofta på min goa andedräkt hela natten. 😘

Gillar

Kommentarer