Auberginelåda

Jag och min sambo har kommit fram till en ny plan när det kommer till matlagning, eftersom vi två äter väldigt olika. Han vill ofta äta krämiga grytor med pasta, och gärna röra ihop allt i en och samma skål, medan jag gärna vill äta lite lättare mat och separera så jag kan välja själv hur mycket jag vill ha av varje sak. Han vill äta mycket rött kött och har ingen direkt tanke på vart köttet kommer ifrån medan jag är mer medveten om att det ska vara svenskt, inte allt för mycket fett och ja... jag vill ju inte äta lika mycket rött kött som han vill göra. Fisk och vegetariskt vill jag äta mycket mer av dessutom, just sånt han absolut inte har något intresse av! Tidigare har det funkat och inte varit några större problem...vi har kompromissat för att båda ska bli nöjda, men nu är det dags att testa något nytt, helt enkelt att vi handlar och lagar vår egen mat. Basvaror som grönsaker, frukt och potatis exempelvis är något vi fortfarande delar på, för det äter vi båda av, men just kött och sånt separerar vi i våra egna korgar. Det här är första gången vi gör detta, och än så länge tycker jag i alla fall att det känns bra! Jag är supernöjd att få laga den mat jag vill ha, och detsamma gäller honom. 😊

Så... idag gjorde jag i ordning ugnsstekt majskyckling med en auberginelåda. 😍 Receptet på auberginelådan tänkte jag dela med mig av, för det blev verkligen TOP NOTCH!!! Ett sånt recept jag måste spara, helt klart. Man kan antingen äta den som den är bara, eller ha den som tillbehör som jag gjorde.

Portioner: 2

Du behöver:
1 aubergine
1 vilöksklyfta
1/2 gul lök
1 frp krossade tomater med smak av örter
ca 1 tsk kanel
Havssalt
Chili efter smak
Olja att steka i

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Slica auberginen på längden, ganska tunna skivor. Salta dem lätt och låt dom stå i 20 minuter.
2. Ta hushållspapper och badda av vätskan från skivorna, så dom är torra. Stek dem på medelhög värme tills dom börjat få gyllenbrun färg, ca 2-3 min på varje sida. Lägg på en tallrik åt sidan.
3. Fräs ihop lök, vitlök och kryddor tills det blir gyllenbrunt, och häll sen i krossade tomater. Låt puttra ihop tills det tjocknat till sig.
4. I en ugnsform varva med aubergine och tomatsås, som när man gör lasagne. Täck med folie och låt stå i ugnen i ca 35-45 minuter.

Jag personligen tycker att den där kanelen gjorde ALLT! Kanel i mat är verkligen speciellt. Jag älskar det!


Gillar

Kommentarer