Bort med vågen eller ej?

Benpasset idag blev liiiite ändrat på grund av att det var väldigt mycket folk där, och alla fria bars var upptagna. Istället för vanliga squats blev det istället Hack squats. No big deal...den gillar jag ju minst lika mycket, eftersom man kan ta lite tyngre i den. 😌
Svetten rann, musklerna blev lite skakiga och svullna....good feeling!

Det jag dock ville skriva om här är att jag har hört lite rykten om vågarna som finns på gymmen, att dom ska tas bort? Jag vet inte om dessa rykten är sanna, om det bara är spekulationer eller beslut, men det är ändå ett bra diskussionsämne. Om det nu ska ske...vad tycker vi om det?? Själv väger jag mig ytterst sällan, så jag personligen skulle inte påverkas av det, men många personer har ju olika viktmål. Vissa vill gå upp i vikt, andra vill gå ner. Men att det finns våg på gymmet ska tydligen trigga igång den där ohälsosamma och nästan maniska vikttänket. Jag kan förstå det lite. Det är lätt för folk, framför allt kvinnor, att bli så pass maniska med sin vikt att det blir ohälsosamt. Jag menar när man får panik för man väger 1 kilo mer idag än man gjorde igår, och reaktionen blir att pusha på ännu hårdare än igår. Att gå och väga sig varje dag är ingen bra idé.

Jag vet inte hur mycket jag tror detta skulle hjälpa. Alla kan köpa hem en våg ändå. Väger man sig inte på gymmet kan man väga sig hemma om man äger en, och dom är inte svåra att få på på heller. Nja...jag är skeptisk. Tror det skulle göra varken eller att ta bort. Som sagt, jag själv påverkas inte av det. Jag tycker inte det är fel med att ha en våg på ett gym, personliga tränare jobbar där som brukar väga sina klienter till och från...men samtidigt kan en våg i så fall ställas in i något privat rum om det är ett måste. Jag förstår liksom tänket, men känner mig lite kluven. Tror det är lite fel sak att fokusera på. Vad tänker ni kring detta?


Gillar

Kommentarer

Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Tror mer på att man får slänga bort vågen HELT då. De flesta idag har ju ändå en våg hemma så hur mycket det bidrar just på gymmet vettefan...
nouw.com/fitnessbyannabelle
BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,
Hm . . . vet inte som du säger. Tänker att behöver man verkligen gå ner i vikt så kan man köpa en egen våg och väga sig samma tidpunkt på tom mage varje dag. Att väga sig på gymmet dessutom vore överflödigt och kanske kan hetsa vissa individer på ett sämre sätt till viktminskning. De flesta borde ha råd med en billig våg också.
nouw.com/blog_of_foodcraft