Det är VIKTIGT att träna rumpmusklerna!

Träningsvärk i rumpa och ben...bland det bästa som finns om ni frågar mig. 😍 Visste ni dock om att det är inte bara för synes skull som det är viktigt att träna rumpisen? Dom flesta kvinnor som tränar fokuserar mycket på ben och rumpa, men det är en hel del män som skippar den delen av kroppen, tyvärr. Rumpmusklerna, som består av tre muskler på vardera sida, är den största muskelgrupp som finns på hela din kropp. Bara det säger sig självt....det är viktigt att stärka och underhålla dem, annars kan man få något som kallas för "sleepy butt syndrome", ja det heter så på riktigt! Svaga rumpmuskler leder till att andra muskler runt omkring måste anstränga sig extra hårt, vilket ofta leder till bland annat ryggvärk.
Så då är det väl bara att gå och göra lite knäböj då? Inte riktigt så enkelt...du måste först och främst göra övningen med rätt teknik, och personligen anser jag att det finns bättre övningar där du kan få bättre kontakt med just rumpmusklerna. När man har otränad rumpa är det nämligen vanligt att man har svårt att hitta kontakten med dom musklerna vid träning. När du gör en övning, fokusera på att tänka på musklerna som ska arbeta. Då hittar du lättare kontakt.

Sen känner jag att jag även måste ta upp det här med att sitta ner väldigt mycket under dagarna. Det är nämligen en stor negativ faktor. När du sitter ner slappnar rumpmusklerna av, och höftböjarna förkortas. Not good! Försök stå upp så mycket som möjligt under dagen, promenera. 👍 Använd dom muskler du har, dom är där av en anledning! 😃


Gillar

Kommentarer