DU är viktigast

För vem tar du hand om dig själv?


Jag brukar ställa frågan vem som är den viktigaste personen i ditt liv, och det är inte ovanligt att jag får svaret att det är ens barn. Jag förstår att man tänker och känner så. Men problemet är att vi ofta tänker då att vi ska ge all vår tid och energi åt dem. Missförstå mig rätt...barn tar upp mycket tid, dom kräver det. Och självklart ska du inte ignorera dem det. Men....hur ska du orka ge dem den tiden och den energin om du inte har kraft och ork i dig?

Orkar du leka med barnen så mycket som du vill? Tvekar du för att ta dig ner på golvet och leka med dem, för att du vet hur jobbigt det kommer vara att ta sig upp igen? Vad händer när du plötsligt får ryggskott och knappt kan röra dig? Eller när du plötsligt får en blodpropp, för att du helt enkelt inte tagit hand om dig själv? Vem tar hand om dem då?

Den här lilla killen på bilden har räddat mitt liv flera gånger. Många år sen mådde jag sååå dåligt...jag ville ta livet av mig, men tanken på att lämna honom räddade mig. Att ta hand om mig själv blev att ta hand om honom.

DU är den viktigaste personen i ditt liv. När du tar hand om dig själv gör du inte det bara för dig själv...du gör det för dom du älskar. För att du ska kunna ge dem tid, kärlek och energi.

Här har vi ännu en anledning till varför jag inte säljer klassiska kost- och träningsscheman. För jag vill ge mina klienter RESULTAT SOM HÅLLER. Jag vill ge dem ett liv som funkar i vardagen, där dom kan äta tillsammans med sin familj utan en massa krångel, och samtidigt når sin resultat.

Jag blir glad när jag ser deras för- och efterbilder. Det ska jag medge, och jag vet att dom blir glada också. Men det som gör mig mest glad är när dom säger hur mycket piggare dom känner sig. Att dom känner att dom kan leva med den nya livsstilen.

Min fråga till er nu är... när tänker du börja ta hand om dig själv på riktigt? När det är försent och du behöver jobba dubbelt så hårt för det? Eller redan nu, innan faran slagit till?

Jag har några platser kvar, så om du vill ha hjälp att ta fram den bästa planen för dig och ditt nya liv, kommentera med ett #me , eller skriv ett meddelande till mig ! Vi bokar då in ett konsultationssamtal där jag ställer frågor för att ta reda på vem du är, vad du har för mål och vilka förutsättningar du har.

Gillar

Kommentarer

carolinalarsson
carolinalarsson,
Så sant det su skriver. Jag tror särskilt vi kvinnor har en förmåga att alltid ta hand om alla andra och glömma bort oss själva. Något jag också fått lära mig. Mår inte jag bra så mår ingen i familjen heller bra. Därför prioriterar jag min träning högt, det är där jag hämtar energi att orka med allting i livet. Jag är spindeln i nätet här hemma och har alltid varit den som har koll på allt som har med hemmet att göra. Min man har alltid hjälpt till med allt, men jag är den som haft koll. Det är sådan jag är som person. vill ha koll på läget. Jag arbetar ju som lärare också, så det är inte så konstigt, men jag har nog alltid varit en kontrollmänniska och trivs med det. Men det är lätt att tappa bort sig sjäv och det får man jobba med.
nouw.com/carolinalarsson