En liten magnesiumboozt

Godmorgon folket! 😊 Är ni lika pigga och glada som jag Ă€r? I sure hope so! Jag gör mig redo för gymmet, som vanligt vid den hĂ€r tiden. Rygg och biceps ska fĂ„ arbeta lite idag tĂ€nkte jag. Imorgon blir det dĂ€remot vila, eftersom jag kommer spendera största delen av dagen pĂ„ mitt kommande jobb för info, vilket jag nĂ€mnde hĂ€romdagen. 😊
En liten magnesiumboozt, sĂ„ drar jag sen. Varför just magnesium? Helt Ă€rligt, jag Ă€r inte den som tar en massa olika kosttillskott i olika former varje dag. Jag dricker fortfarande moringa eftersom jag blir sĂ„ pigg av den, men annars Ă€r det inget speciellt, för jag kĂ€nner att jag fĂ„r nog i mig bra frĂ„n maten. DĂ€remot prenumererar jag ju pĂ„ en hĂ€lsobox som jag fĂ„r varje mĂ„nad, och titt som tĂ€tt kommer det med nĂ„got kosttillskott, och dĂ„ kĂ€nner ju jag att det Ă€r klart det ska förbrukas, inte bara stĂ„ och samla damm. 😉 SĂ„ nu Ă€r det magnesium som gĂ€ller, och det Ă€r ju bra för muskelfunktionen, skelettet, bildandet av DNA, hormonsystemet osv....det finns mĂ„nga anledningar att fĂ„ i sig ordentligt med magnesium. Det Ă€r ovanligt att man fĂ„r brist pĂ„ just magnesium, dĂ„ det finns i mĂ„nga baslivsmedel, och precis som med allt annat kan man överdosera, men en brustablett om dagen Ă€r ingen fara. 😊 Man ska ju inte överdriva och hĂ€lla i sig flera tabletter om dagen! 

Symtom vid brist: Benskörhet, migrÀn, muskelsvaghet, Ängest, depression, darrningar. (Detta Àr bara nÄgra av symtomen) Och vad jag har hört, jag vet inte hur mycket sanning det ligger i detta, men om man Àr deprimerad och har mycket inre stress, sÄ hÀmmas upptaget av magnesium bland annat, sÄ kroppen tar alltsÄ inte upp tillrÀckligt mycket av det som du fÄr i dig via maten. Kan vara vÀrt att kolla upp!

Symtom vid överdosering: LĂ„gt blodtryck, diarrĂ©, illamĂ„ende och magkramper. 


Gillar

Kommentarer

alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Bra inlÀgg och viktigt att ta del av bristningarna osv! SjÀlv Ät jag magnesium via kappspar för ett halvÄr sedan!
nouw.com/alicemalmstrom