Fullkornsscones

Scones... en favorit i många hushåll, och idag gjorde jag ett gäng i fullkorn! 😍 Supergott verkligen och självklart ska jag dela med mig av receptet. Notera att receptet här gäller för 4 scones, så om man är fler i hushållet kan det vara en idé att dubbla satsen. 😉

  • 2 dl fullkornsdinkel
  • 1 dl mjölk eller filmjölk
  • 25 gram smör eller margarin
  • 0.75 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt


  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Finfördela smöret/margarinet med fingertopparna så det blir en grynig massa.
  4. Tillsätt mjölken/filmjölken och rör ihop snabbt till en lös deg. Låt den vila tills ugnen blivit varm.
  5. Klicka upp degen i 4 klickar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Platta ut klickarna med en mjölad hand, till en rund kaka
  7. Skåra varje kaka med en kniv och grädda sen i ugnen i 12-14 minuter.


Dags att göra sig i ordning och röra sig mot gymmet mot ännu en jobbkväll i receptionen. 😊 Kanske blir ett litet träningspass innan, men jag har sån jäkla träningsvärk i stora delar av kroppen, så det lär inte bli speciellt intensivt. Better than nothing tho... 😉


Gillar

Kommentarer