Hormonell obalans?

Vi måste prata om en sak. Hormonrubbning! Jag vet inte om det är det jag har, men jag misstänker det STARKT! Jag skulle ha gått och träffat en läkare förra veckan angående det, men eftersom det var meningen att jag skulle bli undersökt gynekologiskt också så var jag tvungen att avboka det då jag hann få min mens. Jag tänkte att jag ska ringa imorgon och boka in en ny tid.

Några tecken på hormonell obalans som JAG lider av är:

1. Jag har ju bland annat endometrios...jag får extrema smärtor när jag har mens, och ja, jag känner mig febrig. Mensen är oregelbunden, och det har hänt att den har hoppat över helt vissa månader. Min mens tog slut igår och nu har jag mensvärk igen. Något är konstigt!! 😖

2. Min kropp går dessutom väldigt lätt upp och ner i vikt från dag till dag, och det handlar ju främst och vätska som samlas.

3. Runt midjan verkar min kropp inte vilja droppa i vikt ALLS. Jag vet att jag gör allt rätt, jag äter inte mycket salt mat, jag äter mycket protein, dricker mycket vatten, äter inte mycket snabba kolhydrater, jag äter inte för mycket eller för lite mat. Jag märker ju på resten av min kropp att det händer saker, att jag tappar fett och så vidare, men inte kring midja, mage och höfter, och det är tydligen ett klassiskt exempel på hormonell obalans.

4. Jag har IBS. Vad jag nyligen lärde mig är att forskare har börjat se en sammankoppling mellan hormoner och IBS, och att majoriteten av alla IBS- patienter är kvinnor. Det handlar för oss om en för låg dos av östrogen som jag förstod det.

5. Nedstämdhet. Det kommer i små perioder ibland då jag känner mig lite mer nedstämd. Visserligen är det något alla kan uppleva ibland, men hormonell obalans brukar kunna orsaka just det.

6. Trötthet. Jag är ofta trött. Det kommer dagar ibland då jag är riktigt pigg, men oftast är jag ganska seg av mig och jag har svårt att fokusera. Inte ofta jag har ork att faktiskt gå ut och göra saker, förutom att träna så klart...det är det enda som ger mig ordentligt med energi.

Jag ska vara ärlig. Jag HOPPAS att läkarna upptäcker att jag saknar något eller har brist på något. Jag har känt ett bra tag att allt inte stämmer i min kropp men jag har ju tidigare bara fått höra att det är IBS och det inte går att göra något åt. Ingen har någonsin tidigare nämnt något om hormonell obalans. Om jag skulle få svar på allt det här och få hjälp med att få bukt på det skulle det vara så skönt!


Gillar

Kommentarer

legefrue
legefrue,
Jag kan bocka av allt på listan...! Borde kanske kolla upp det jag med😏
nouw.com/legefrue
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
sillyme
sillyme,
Jag känner igen mig i allt du skriver. Endometrios kan ställa till det mer än man tror. De skulle kanske kikat när du har mens för att se om du får mycket vätska i buken. Det får jag. Det gör ont och magen blir en ballong. Var sitter din endo?
nouw.com/sillyme
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Aha ja trodde dom inte ville kolla när man har mens. 😋 Asso ja får ont i båda sidor på midjan, magen o ryggen..o ja får typ frossa o känner mig sjuk
nouw.com/sandrabergmanfit