I djupt vatten

Så har jag läst ut andra boken i min lilla collection. 😊 Boken heter "I djupt vatten", och är skriven av Paula Hawkins. Jag ska vara ärlig...boken var bra, men jag vet inte om det beror på att jag inte är så bokvan än, men jag blev rätt förvirrad av alla karaktärer. Flera gånger behövde jag stanna upp, gå tillbaka och se vem jag faktiskt läste om. Lite störande. Men en person som är van att läsa mycket hade kanske inte haft samma problem. 😊

Handling:
Jules får höra att hennes syster hittats död i floden där dom växte upp. Hennes fall avskrivs som ett självmord, men hon känner på sig att det inte stämmer. Hennes syster hade påbörjat en bok om just den floden, där fler personer har hittats döda, något som inte uppskattades av många i byn och framför allt inte mamman till den tonårstjej som drunknade där tidigare samma år. Samtidigt som Jules undersöker dödsfallet tvingas hon gräva upp minnen och känslor hon begravt när hon lämnade byn.

En bit ur boken:
Du låg på en bår i ett kallt rum under ett ljusgrönt lakan. Det stod en ung man i sjukhuskläder där, och han nickade åt mig och polisen, och hon nickade tillbaka. När han sträckte ut handen för att vika ner lakanet höll jag andan. Jag har inte varit så rädd sen jag var liten.
Jag väntade på att du skulle fara upp.
Det gjorde du inte. Du var stilla och vacker. Ditt ansikte var alltid så fullt av uttryck - av glädje, av spydighet - och allt fanns fortfarande kvar, eller åtminstone spår av det. Du var fortfarande du, fortfarande perfekt, och sen slog det mig: du hoppade.
Du hoppade?


  • Vardag

Gillar

Kommentarer