Inspireras av någon som dig!

Att komma i den form man vill, att nå resultat är inte alltid så enkelt som man gärna hade velat. Det krävs hårt arbete, det krävs motivation och kämpaanda. Sen är det vanligt att man ger upp och man tycker det verkar vara så lätt för alla andra. Man skaffar sig inspirationskällor från olika håll, man ser någon som har den där kroppen som verkligen är i toppform och man fastnar lätt, börjar följa personen på instagram och önskar man kunde se ut sådär. STOPP!! Jättebra om man hittar en bra inspirationskälla, men först och främst...jämför din kropp inte med någon annan än dig själv. Lättare sagt än gjort? I know....vi lever lite för att ha personer att se upp till...att driva oss framåt, på olika vis. Jag tycker...att om du MÅSTE ha någon, så se åtminstone till att det är någon med samma kroppstyp som dig. Vi alla ser olika ut, men generellt finns det 3 kroppstyper. Alla föds inte smala, alla föds inte med lätt förmåga att bygga muskler... Minns ni att jag skrev om dessa kroppstyper? Länken till det inlägget har ni HÄR!

Ta mig tillexempel...jag är en mesomorph. Jag har ganska lätt att bygga på mig muskler, men jag har också lätt för att lägga på mig fett. Hur bra är det då om jag går och mår dåligt över att jag inte har en kropp som exempelvis en ectomorph, alltså en person som har svårt att lägga på sig. Visst, den personen må ha svårt att bygga muskler också, men det är absolut inte en omöjlighet om det görs rätt. En ectomorph är en kroppstyp som är väldigt smal från början. En ectomorph behöver mest fokusera på att bygga bygga bygga, och tillslut kommer muskler byggas, men ytterst lite fett kommer bildas. Skulle jag fokusera på att bygga, bygga, bygga...då skulle jag lägga på mig muskler, men också fett. Jag säger inte att en ectomorph inte kan lägga på sig fett...men vad jag säger är att det är inte alls lika lätt som det är för mig. Jag har inte samma förutsättningar som den personen. Är du en endomorph har du väldigt lätt att bygga muskler men också VÄLDIGT lätt att lägga på dig fett. Nog finns det många med just din kroppstyp som du kan inspireras av!

Vad jag menar med detta är att det är så lätt att må dåligt för det verkar gå så enkelt för vissa andra att nå dom där målen du är ute efter...men det är så onödigt att må dåligt över det när ni har HELT olika kroppstyper. Jag ser det hela tiden...framför allt på instagram. Fitnessmodeller med en viss kroppstyp blir dyrkade, och folk mår lite dåligt för att dom inte kan nå samma mål lika snabbt. Ectomorpher som pratar om fettförbränning när dom själva inte egentligen har behövt fokusera på det.. jag kanske låter lite...bitter...men jag ser igenom det och jag tycker det är trist. Man ser ganska snabbt vad en person har för kroppstyp.
Se istället till att skaffa dig en inspirationskälla du kan relatera till...någon som har liknande förutsättningar.
Jag har Jen Heward som jag följer...hon är också mesomorph. 😊 Hon är inte pinnsmal, hon har varit lite mer bred från början, hon måste vara lite mer noggrann med sitt kaloriintag osv...

By the way... här är min form just nu! Jag ska som sagt från och med imorgon, efter denna refeed dag, öka på deffen mer inför sommaren. Jag ska börja ta min refeed dag 1 gång varannan vecka istället. Hello beach 2017!


Gillar

Kommentarer