Ja, kaffe ÄR bra!

Lite träning, dusch, käk och sen vips var jag på riktigt humör igen! Sen ska vi inte glömma musiken också... den gör mycket. 😊 En kaffe på det under tiden som jag fixar mig lite, och sen är jag redo!

Jag fick förresten en fråga häromdagen om koffein. Det hade uppmärksammats att jag dricker en hel del Nocco och andra energidrycker, plus kaffe lite då och då, och frågan var om det verkligen är så hälsosamt.
Först och främst vill jag påpeka att jag inte alls dricker så mycket jämfört med vissa andra. Jag har ibland kommit i perioder då jag dricker en burk om dagen, men sen har det droppat ner ibland. Dom drycker jag kör på är helt sockerfria, och ja dom innehåller en del sötningsmedel, men den mängd som man får i sig är långt ifrån farlig, så det tycker jag inte man ska vara rädd för. Nocco och dom andra energidryckerna jag kör på innehåller dessutom vitaminer som är bra för kroppen. 👍
Sen om just koffein...är det bra eller är det ohälsosamt? Faktiskt så är det bra för kroppen, om man ska kolla på vad många forskningar och studier har visat. Man har lyckats komma fram till att koffein kan vara inflammationshämmande, det är kopplat till ett längre liv, samt att det tydligen ska vara bra för återhämtningen av muskler. Så en kopp kaffe eller en burk Nocco innan träningspasset ger inte bara extra energi, utan det kan vara extra bra om man vill minska på träningsvärken efter. 😃

Jag respekterar fullt ut folk som vill undvika energidrycker och kaffe. Alla gör som dom vill, men jag anser inte att det är något man ska vara rädd för. Koffein är bra! Däremot kanske man inte ska hälla i sig 10 koppar om dagen...och som ni kanske minns fick jag ju en överdos av koffein tack vare en kopp kaffe och en Heat-dryck. Man får passa sig. 😉 Det handlar lite om hur nära inpå varandra man dricker dom, och hur mycket man är van vid.


Gillar

Kommentarer

Svatantrya
Svatantrya,
Koffein ❤❤
nouw.com/svatantrya