Kära pappa..

Precis suttit i ett telefonsamtal med min kära pappa, vilket nästan alltid tar lika mycket energi från mig, tyvärr... För er som inte vet är min pappa schizofren, han hör röster och säger sig prata med Gud eller Herren som han säger ibland. Det här är något som pågått sen jag var liten, och han har bott på hem i många år. Nu har han en egen lägenhet men med personal i lägenheten under, dit han går och hämtar sin medicin varje dag. Våra telefonsamtal kan ibland bli upp mot en timma långa, och 90% av den tiden är det han som pratar, och många av dom saker han säger förstår jag inte, och det är väldigt mycket upprepningar. Mycket om vad Gud har sagt till honom, han pratar om att han är döden och så vidare... och hur reagerar man som dotter i dom stunderna? Jag låter han prata på, jag har blivit van. Tyvärr tappar jag orken att faktiskt lyssna på riktigt, eftersom jag har hört det mesta förut och jag inte förstår vad han menar...jag gör annat under tiden och svarar med enkla svar bara för att han ändå ska veta att jag hör honom. Jag får lite skuldkänslor som gör så, men samtidigt...jag kan inte säga till honom som det faktiskt är, för han skulle inte förstå det, även om han egentligen vet att han är sjuk. Han behöver nog prata av sig och jag låter han göra det.
Det är lite trist att inte kunna ha en normal konversation med honom...han har ibland slängt ur sig väldigt udda saker som faktiskt sårat mig, men jag tror inte att han själv insett vad han precis sagt. Jag har blivit förbannad vissa gånger, men sen förr eller senare har jag släppt det just för att jag vet att han är speciell.

Kära pappa...jag måste alltid ta ett djupt andetag efter att ha pratat med dig, men jag älskar dig ändå.

Nu vänta på att Ahmad ska komma hem från jobbet. Om jag fortfarande är vaken och pigg när han kommer hem ska vi kolla på film tillsammans, Split! Jag har väntat så länge på att få se den! 😍


  • Vardag

Gillar

Kommentarer

legefrue
legefrue,
Fint skrivet... Ja det kan inte vara lätt, men du får göra det som känns rätt för dig!
nouw.com/legefrue
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Ja så länge han mår bra så är jag nöjd... 😊
nouw.com/sandrabergmanfit
hanzkuh
hanzkuh,
Fint inlägg, man får nog vara väldigt stark i en sån situation!
nouw.com/hanzkuh
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Tack, ja... pappa e ju alltid pappa 😊
nouw.com/sandrabergmanfit
Maalin
Maalin,
Du verkar vara en toppen dotter =)
nouw.com/maalin
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Tack va go du e ❤
nouw.com/sandrabergmanfit