Lär dig hitta dolt socker

En av dom första punkterna jag brukar lära mina klienter när det kommer till just kostkoll, är att ha utkik efter sockerinnehåll. Det finns så mycket dolt socker i maten, som många inte riktigt tänker på. Ibland kan en produkt tolkas som hälsosam bara för att det står att det är extra mycket fullkorn i, men produkter måste sälja också, och det finns inget som säljer så bra som socker. Varför? Det är gott och det är beroendeframkallande, så vad många företag gör är att luras lite, genom att slänga in lite nyttiga ingredienser och sen kalla produkten för just nyttig, när den fortfarande innehåller det där sockret. I bilden nedanför håller jag upp ett paket Frosties, som en av mina närmsta vänner köpte eftersom hon inte bryr sig speciellt mycket om vad hon äter, haha...den har stått orörd hemma hos oss sen dess. 😉 Här är några knep för att få mer koll:

1. Kolla ALLTID näringsinnehållet. En sockerbit väger ungefär 3 gram, så en portion av detta innehåller ca 3-4 sockerbitar. Det är rätt mycket för en liten portion!

2. Kolla innehållet. Det inte alla vet är att innehållsprodukterna ligger i ordning efter mängd, så det som står först är det mest av.

3. Kolla gärna efter nyckelhålet! Är en produkt märkt med ett grönt nyckelhål innebär det att det innehåller väldigt lite eller inget socker alls.

4. Socker har fler namn än just socker...glukos, dextros, maltos, glukossirap osv...

5. Kolla även på produkter du inte tror ska innehålla så mycket socker, för som sagt...det finns i mer än man kan ana! Kolla bröd, smörgåspålägg, yoghurt och färdiga såser.

Gör detta till en vana när du handlar och du kommer lyckas dra ner på ditt dolda socker drastiskt! 😊


Gillar

Kommentarer

juliastenbergs
juliastenbergs,
JessyGunnarsson
JessyGunnarsson,
Grymt bra, tack för du delar med dig! :*
nouw.com/jessygunnarsson
KajsaStinaMattsson
KajsaStinaMattsson,
Kul inlägg, brukar gå och handla så ska testa och läsa av lite mer hur mycket socker det kan finnas i varje produkt, även bojkotta något om det innehåller mycket socker. 😊
nouw.com/kajsastinamattsson