Låt oss prata "body love"...

Kvinnodagen, grattis alla mina ladies!

Under denna dag tycker jag det är bra om vi tar och uppmärksammar kärleken till oss själva lite smått. "Body love"...ett väldigt starkt och brett ord. Men vad innebär det egentligen? Kan innebära olika för olika personer, men jag vill dela med mig av MIN syn på det hela.

För mig innebär det att ha en kärlek till sig själv. Låter väl lite för enkelt va? Just hear me out...

Jag menar inte att man bara ska gå och tycka att man själv är vacker. Jag menar att man har en genuin kärlek som man visar sig själv och sin kropp. Hur gör man det? Genom att ta hand om den.
Måste man sträva efter abs? Nope.
Måste man sträva efter att ha en viss storlek på byxorna? Inte alls!

Däremot bör man göra det man kan för att MÅ BRA.

Vissa gillar att ha lite mer kurvor, vissa gillar mindre. Och att ha mer kurvor innebär inte nödvändigtvis att man är mindre hälsosam...det kan faktiskt vara tvärtom, och det är viktigt att vi kommer ihåg det. Äter man bra och man aktiverar kroppen tillräckligt så är det BRA!

Så, det farliga med fenomenet "body love", är just det att det kan tolkas att man ska vara nöjd med sig själv oavsett, vilket i många fall leder till att man försöker trotsa samhället genom att inte alls ta hand om sig, för att "jag ska kunna vara nöjd med den jag är". Missförstå mig rätt, kanske jag råkar trampa på några tår...självklart ska du vara nöjd med dig själv, men om du inte gör något för att faktiskt TA HAND OM DIG...då ringer det några varningsklockor i mina öron.

Undrar om det är en arbetsskada...

Men...kan man sträva efter att gå ner i vikt och samtidigt vara nöjd med sig själv? Ja men visst!! För mig innebär inte "body love" att man nödvändigtvis måste känna att man är perfekt på alla sätt och vis. Du kan fortfarande ha mål att förändras, men samtidigt tycka om dig själv.

Hur går det till då?

Man fokuserar mindre på vikten och utseendet när man genomgår sin transformation, och fokuserar mer på KÄNSLAN. Hur känns det efter träningspasset? Hur känns det att ha ändrat matvanorna? Vikten och utseendet kommer på köpet.

Vad är era tankar kring det här?

By the way...insåg att jag hade skrivit feeeel angående min facebook-grupp!! Gaaah!! Det är GIRLS ONLY, inte ladies only. Sorryyy!!! Men ni är fortfarande lika välkomna in i värmen som innan. Skulle vara så kul att ha er med!

  • Vardag

Gillar

Kommentarer