Min morgonrutin på helgen

Ännu en söndag har passerat och det slog mig precis att vi snart kliver in i juni ??!!! Vi är alltså halvvägs in på året...halvvägs mot ett nytt år. Huuuuur??


Försöker filtrera bort den paniken och fokusera på nuet istället. Jag mår ju så BRA!! Bara den här grejen att det är söndag kväll och jag har ingen måndagsångest. Tvärtom. Jag längtar till att gå upp tidigt imorgon och jobba! Wohoo!

Då jag har fått lite frågor kring hur min morgonrutin brukar se ut på helgen tänkte jag lista upp den för er här... Först vill jag poängtera...att min morgonrutin ser väldigt lik ut nästan varje dag. Det är någon sak som sticker ut dock...

1. Vatten. Det är ALLTID det första jag gör på morgonen. Av flera anledningar. Man blir lätt uttorkad efter en hel natts sömn. Fastat helt i ca 8 timmar och man förlorar en del vätska när man sover dessutom. Att starta dagen med ett glas vatten sätter dessutom igång matsmältningen och ämnesomsättningen. WIN!

2. Meditation och affirmation. Också en grej jag gör varje morgon, och jag skippar det inte på helgen. 5 minuters meditation på morgonen för att kunna starta dagen med ett lugn inom mig, och att läsa affirmationer för att boosta det mentala.

3. En stadig frukost och kaffe. ETT MÅSTE!!! Och detta måste jag få sitta och göra i lugn och ro. No stress-zone!

4. Reflekterar över veckan som gått. Vad gick bra, vad gick mindre bra? Det här är nog det enda jag bara gör på helgen...

5. Träning eller stretch beroende på vad det är för dag...träningsdag eller vilodag! Någon typ av rörlig aktivitet behöver jag dock.

Hur ser er morgonrutin ut på helgen eller när ni nu är lediga? Jag har ju turen som jobbar hemifrån så jag har ju bra tid på mig att få till en bra morgonrutin varje dag.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Alltså jag måste bli bättre på att träna på morgonen igen! Det gör så mycket för mitt mående, men nu under corona-tider har det blivit bortglömt :/
nouw.com/celinelundqvists
happyM
happyM,
Helt galet att det snart är juni, kan inte förstå det!! Hoppas du har en underbar måndag ❤️ Stor kram
nouw.com/happym