Nice-cream med jordgubbssmak

Det känns som att sommaren har börjat avta, sakta men säkert. Vi har myst hemma till ljudet av regn hela dagen, och med det fick vi äntligen sällskap av katterna som annars hållit sig ute i solen hela tiden. 😏
Istället för att göra det klassiska, att linda in mig i en filt med en kopp te, blev det istället med en skål nice-cream. 😍 Det är aldrig fel säsong för glass! Här har ni receptet:

Du behöver (1 portion/2 små portioner):
1 banan
1/2 avokado (ca 45g)
2 tsk honung
1 stor näve frysta jordgubbar
En skvätt mjölk

Gör såhär:
1. Börja med att skiva bananen och lägg den sen i frysen i några timmar.
2. Mixa allt och mjölken får du höfta med, tills den blir krämig.
3. Häll smeten i en bytta med lock och lägg i frysen i minst 3 timmar.
4. När du tar ut den sen för servering kan du behöva låta den stå en stund då den är väldigt hård först. Eller så gör du som jag, lägger byttan i mikron i 30 sekunder, och voila! 😄


Gillar

Kommentarer