Så undviker du förkylningen!

Men hooray, hörni!! Det funkar, jag är redan nästan helt frisk! 😃 Inte för att jag inte trodde det skulle fungera, men det är lika skönt att upptäcka det varje gång. 😂 Kör nog på en vilodag idag för att verkligen vara på säkra sidan, men imorgon är jag nog igång igen.

Mina bästa tips för att hålla sig undan en lång förkylning:

  1. Så fort du får känningar, gurgla saltvatten i svalget (jättevidrigt men så värt det) några gånger om dagen. Ska tilläggas att om man har ont i halsen brukar det kännas mycket skönare redan direkt efter att man gjort detta.
  2. Shotta ingefärsvatten. Jag brukar ta ganska mycket ingefära i lite vatten. Detta gör jag i samband med gurglandet av saltvatten.
  3. Drick ordentligt med vatten. Kroppen använder sig av mycket vätska för att försöka bli av med bakterier, så öka på intaget.
  4. Ät näringsrik mat. Aptiten kanske försvinner för vissa när man är sjuk, men det bästa är att tvinga sig själv att äta. Din kropp behöver ju energin för att orka bekämpa detta!
  5. Skippa sockret! Jag vet hur det är...sötsuget kan öka när man är sjuk, man tycker lite synd om sig själv och man vill inte behöva tänka på vad man äter, men det kommer bara förstöra för dig. Om du ska ha något sött, ta en kopp te med honung istället, som har bra effekter på kroppen.
  6. Vila!! Träna aldrig med halsont eller om du känner dig sjuk.

Jag märkte ju ganska snabbt att min kropp började bekämpa detta, så fort jag hade börjat med saltvattnet och ingefäran fick jag lite feber, vilket är kroppens sätt att döda bakterierna.. Normalt sett brukar jag annars behöva få ganska bra ont i halsen först och under dag 2-3 brukar febern komma, men nu kom den direkt på dag 1. Så jag mådde ganska kasst i några timmar, men nu två dagar senare har jag inte ont i halsen alls och jag känner mig inte mer än lite trött. 😊

Efter några timmars extra vila igår tog jag mig ut med sambon på stan. Han tog semester igår och det skulle vi ju fira! Han fick shoppa loss först, något jag tjatat på han ett tag att göra då han är i stort behov av nya kläder, och sen blev det en supergod thaimiddag! 😍 Jag bara måste hylla förrätten vi åt...kycklingspett med jordnötssås...alltså wow! Den där såsen var to die for!! Restaurangen heter S.p.i.c.e, så om ni har vägarna förbi där, in och beställ!


  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
fett gott och mysigt 🌸
nouw.com/jenniesh