Såhär gör jag min eyeliner!

Jag har fått VÄLDIGT många komplimanger för min makeup, och framför allt eyeliner senaste tiden... tack förresten!! Igår fick jag dessutom frågan om hur jag gör min eyeliner, så jag har gjort en liten bildserie där jag visar steg för steg, hur just JAG gör. Det finns mer än ett sätt att göra så klart, men jag har hittat en teknik som jag tycker funkar. 😊 Nu, det ska kommas ihåg att det inte är så enkelt i början... jag tyckte det var skitsvårt när jag började, men eftersom det här är min look och jag gör den i princip varje dag, så gör jag det här på typ 2 minuter idag. 😁 Övning ger färdighet!


Steg 1: Jag börjar med att tilta huvudet lite bakåt så jag tittar lite nedåt när jag ser i spegeln. Ögat är format som en båge både uppe och nere, right, och vad jag börjar med är att dra en linje från ögats yttre hörn, och utåt, och jag låter linjen följa samma vinkel som ögats undre fransrad hade gått om den hade blivit förlängd. Makes sense?? Jag låtsas alltså att jag förlänger den undre fransraden.

Få inte panik här om det inte blir bra. Det här tyckte jag faktiskt var svårast förut...att få linjen i rätt vinkel och att få dem relativt lika på båda ögonen. Det gör inget om det inte blir perfekt, och du kommer få till det bättre och bättre för varje gång.


Steg 2: Håll huvudet i samma position som innan och dra nu istället en linje från ögats mittenpunkt på övre fransraden och connecta den med andra linjen. OBS! Du kan börja lite längre ut, typ där iris börjar om du tittar rakt fram, det beror lite på hur du vill att den ska se ut och vad som passar din ögonform bäst.


Nu ser det ut såhär när jag tittar rakt fram. 😃


Steg 3: Fyll i din lilla trekant som du ritat och dra en tunn linje från ögats innerhörn och connecta den med resten. OBS! Beroende på din ögonform och hur mycket space du har på ditt ögonlock kan du leka med tjockleken på linjen. Jag behöver göra en tunn linje.


Steg 4: Det här är ett valfritt steg, men jag gillar ju en lite mer edgy look...tänk Nicki Minaj... så jag förlänger min vinge, genom att dra en tunn linje utåt så långt jag vill ha den.. 😍


Och såhär blir mitt resultat! Ja...efter mascara då... 😁 Hoppas det var till någon hjälp, och kom ihåg att inte ge upp bara för att det känns svårt i början. Jag var ingen expert på det här förut. Jag blev sjukt frustrerad ibland för att det inte gick som jag ville, haha!! Men jag gav inte upp, för det här är ju den look jag är mest bekväm i. ✌

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

legefrue
legefrue,
Så snyggt👏🏼👏🏼👏🏼
nouw.com/legefrue
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,