Sötpotatis- och spenatgratäng

Och så var en ny vecka igång och jag måste säga att det känns rätt nice. Även om jag inte har något jobb att tänka på för tillfället, så känns det ändå lite som att det är dags att ta nya tag igen. Jag har trots allt två möten denna vecka...ena hos läkaren och den andra hos min rådgivare. Lite saker att tänka på alltså och det är faktiskt skönt. I need it.

Det blåser lite väl mycket idag, men solen skiner, så jag är nöjd! 😊 Har precis kommit hem från gymmet, och idag blev det lite bröst, axlar och triceps. Lägger upp passet lite senare, men först tänkte jag faktiskt tipsa er om något att testa till lunchen/middagen. En slags gratäng på sötpotatis. Ganska enkelt att göra faktiskt, och även om det kanske inte ser så supergott ut enligt vissa, så testa!! Det smakar verkligen super! 👌

Du börjar med att starta ugnen på 200 grader. Sen ska du smörja in en form med olja, jag tog kokosolja. Skala och skiva potatisen tunt, och täck botten med potatis. Stek sedan gullök, vitlök och spenat. Jag brukar köpa fryst spenat, så man får steka det på ganska låg värme, bara så att det tinar och gojsar ihop sig med löken. Under tiden som det ligger i pannan och hettar till tar du en skål och blandar creme fraiche, salt, peppar och dom kryddor som du vill ha..jag tog curry (eftersom jag är ett sånt fan av just curry), basilika och lite cayennepeppar. Blanda i din spenat- och lökröra i creme fraichen, smaka av och krydda mer om det behövs. Häll nu blandningen över potatisen, och beroende på hur stor form du använder kan du ju göra olika många lager. Jag använde en ganska stor så det blev bara ett lager. Jag la sen lite mer potatis på toppen som ett lock. In i ugnen i ca 25-35 minuter. 😍 Done!!


Gillar

Kommentarer

Fitnessbyannabelle
tvseriebloggen
tvseriebloggen,