Sötpotatisplättar

Jag har äntligen lagt mig i soffan, efter en ganska intensiv dag trots att jag inte tagit ett steg utanför dörren. 😏 Jag har filmat en massa övningar till både instagram och mina klienters träningsprogram, och det har tagit sin lilla tid...och kraft. Många övningar! Men, jag har ju faktiskt haft roligt under tiden. Jag önskar bara jag hade en bättre kamera, som jag sagt så många gånger. Det kommer!! 😂 Man får ta det man har tills dess!

Ett litet recept till er kommer här, på inget annat än sötpotatisplättar. Verkligen supergott!! Observera dock att det kommer inte smaka som vanliga pannkakor, bara så man är inställd på det från början...ibland tror man att en hälsosammare variation ska vara en total imitation av "originalet". Dessa smakar lite blandat mellan pannkakor och sötpotatis. Gott i alla fall, framför allt ihop med hallonen om ni frågar mig. 😉

Sötpotatisplättar 1-2 portioner
(ca 300 kcal för hela satsen)

1 dl mosad sötpotatis
2 ägg
3/4 tsk kanel
En nypa salt
En nypa ingefärspulver
En nypa kryddpeppar

Börja med att dela på potatisen och koka tills det mjuknat. Mosa potatisen (jag använde mig av en mixer) och skopa upp 1 dl (om du inte vill göra en större sats så klart). Blanda i äggen och kryddningen. Nu till det viktiga.. det är lättast att göra dem till små plättar som jag gjort, men det kan funka som vanliga pannkakor också. Låt stekningen ta sin tid! Stek inte på hög värme, snarare någonstans mellan låg och medium är bäst. Vänd inte på dem för snabbt, då kan dom falla isär, utan låt dem steka ungefär 3 minuter per sida. 😊 Voila!


Gillar

Kommentarer

jessikafeleki
jessikafeleki,
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,