Spenatmuffins

Dom kanske inte ser sådär supergoda ut, snarare som ett par muffins som stått i skåpet på tok för länge, men jag lovar....dom är goda! Spenatmuffins, eller om man har barn som man vill imponera lite på...hulkenmuffins! 😏 Det bästa är, att dom innehåller endast runt 140 kalorier per muffin, en massa nyttigheter och inget raffinerat socker. YAY! 😍 OBS!! Gör inte misstaget nu att trycka i er alla på en gång bara för att dom är nyttiga..det finns en risk för det, för dom blev så goda och saftiga. 😉

Spenatmuffins 18 st:

Torra ingredienser

  • 4 dl fullkornsmjöl
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver

Blöta ingredienser

  • 1,7 dl mjölk
  • 1 dl honung
  • 1 ganska stor banan
  • 95 gram smör (ca 1 dl)
  • 1 ägg
  • 2 stora nävar spenat (ta mer ju grönare färg du vill ha)


  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och smörj muffinformarna med en pensel eller spray.
  3. Smält smöret och mixa ihop med alla andra våta ingredienser i en mixer tills smeten är slät.
  4. Häll den våta blandningen i den torra, men blanda inte ihop för hårt. Vik snarare ihop det varsamt, men så klart tills det är väl blandat.
  5. Fyll formarna med smeten och låt stå i ugnen i 18-22 minuter. 😊


Gillar

Kommentarer