Stå emot alla pikar!

Hur många av er har någonsin fått något som detta sagt till er: "Jaha, ska du hålla på och vara sådär hälsosam nu..?" eller "Kom igen, ta en bulle, det dör du inte av!" ?
Jag har fått höra sånt väldigt ofta! Jag blir ofta lite småhånad av folk i min omgivning för att jag gillar att väga min mat. Jag väger alltid min mat, och jag trivs med det. Det är inget jag mår dåligt av, jag blir inte manisk, men det ger mig lite mer koll, för jag har ju faktiskt olika mål. Vill jag deffa ner mig behöver jag ligga på ett kaloriunderskott, men inte för lågt så jag tappar muskelmassa också. Vill jag bygga muskler ska jag ligga på kaloriöverskott, men inte för högt så jag lägger på mig onödigt mycket fett också. Att väga min mat och att äta hälsosamt, att välja fullkorn och att skippa den där efterrätten 9 av 10 gånger är min livsstil. För mig ÄR min form viktig och jag har lyckats hitta ett sätt som funkar för mig. Är det inte dags att folk accepterar hur JAG lever? Jag går inte och pikar alla andra för att dom äter så som dom gör. Det här har fått mig att börja fundera över om det är så att många ger upp sina mål på grund av omgivningen. Det känns inte riktigt accepterat att våga säga nej till den där bullen, eller att välja en sallad till lunch. Väger man maten så som jag gör, då är man manisk. I många fall tror jag det handlar om avundsjuka, för att folk själva vill men inte kan stå emot det där goda, och då känns det lättare att trycka ner på dom som faktiskt kan, men vad folk inte förstår är att kanske den här personen kämpar emot ett starkt sockerberoende, eller det kanske inte är så enkelt att säga nej egentligen, men man gör det ändå för att man har ett mål att sträva efter. Jag tycker det är väldigt tragiskt att en sån sak som att äta rätt ska bli något man behöver bli retad för.

OM du känner igen dig i detta, om du får väldigt mycket pikar och det börjar bli kämpigt att hålla i en hälsosam livsstil på grund av att du blir hånad för det...håll ut! Som sagt pikar många för att dom själva inte lyckas, och om du nu skulle misslyckas och ge upp, då skulle du få pikar för det också, både från dem OCH dig själv. Om du däremot kan ignorera allt som sägs och du når ditt mål, då kommer folk i slutändan att hylla dig och fråga hur du gjorde. Så, som sagt...håll ut, ignorera dumma kommentarer, du är grym som är på rätt bana! Din kropp kommer tacka dig för det du gör, och folk kommer be dig om råd tillslut.

Med detta sagt tänker jag ta mig en proteinshake. Är jag sugen på det just nu? Nej. Just ikväll är jag faktiskt mer sugen på en toast med en massa ost och skinka, men jag vet att om jag tillåter mig själv fuska utöver mina inplanerade cheatdays kommer jag dala nedåt och jag kommer bli så besviken på mig själv. Jag vet dessutom att efter den här shaken kommer suget försvinna.


Gillar

Kommentarer

isabelhakansson
isabelhakansson,