Tiggaren

Dagarna i Grekland gav mig en hel del tid åt att läsa, så nu har jag läst ut ännu en riktigt bra bok: "Tiggaren" av Sofie Sarenbrant. Riktigt bra!! Lätt att hänga med, korta kapitel så det är lätt att kunna avbryta på ett bra ställe, spännande!!

En ung kvinna har dött och minnesstunden känslosam. Vad dom sörjande dock inte ser är att de är betraktade av en person som håller sig gömd för att inte bli sedd.
Samtidigt är det flertalet tiggare på Stockholms gator som blir mördade och utplacerade på specifika platser. Polisen verkar inte ha några spår, och den enda som kan stoppa morden måste fortsätta hålla sig gömd.

En bit ur boken:
"Tiggare" och "Död" är de enda två svenska orden på de gula löpsedlarna som Soraya förstår. Men det behövs inte mer för att klumpen i magen ska växa. Har de hittat Razvan? Det är svårt att acceptera att det inte bara var en mardröm, utan att han verkligen är död. Nästa gång kan det vara hennes tur, hon är medveten om det. Men rädslan får inte ta överhanden, hur ledsen och orolig hon än är. Det är inte mindre osäkert och farligt här än hemma i Rumänien, men utan Razvans hjälp kan hon inte åka härifrån. Inte utan sitt pass eller pengar till bussbiljetten. En sak är säker och det är att hon aldrig någonsin kommer kunna se sin mormor och morfar i ögonen och berätta sanningen om Sverige. De skulle bli förkrossade. Bättre att de tror att hon har ett vanligt jobb. Aurel är så liten att han ändå inte skulle förstå.


  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Älskar verkligen Sofie Sarenbrant! Hon skriver så otroligt bra!
nouw.com/naatly
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Ja hon har blivit en av mina favoriter 😃
nouw.com/sandrabergmanfit