Träna som gravid

Jag fick frågan om jag kunde lägga upp några övningar man kan göra som gravid, och självklart kan jag göra det! När man är gravid blir man ju lite begränsad, och man kan inte göra allt man kunde ha gjort om man INTE var gravid, men det finns fortfarande många övningar man faktiskt KAN göra! När man är gravid är det faktiskt bra att träna, speciellt för att stärka mage, rygg och bäckenbotten.

1. Benböj - Det är ju en av de ultimata övningarna, och du kan göra den som gravid. Du kan göra vanliga benböj eller också använda dig av ett expanderband som du fäster runt något handtag. Armarna ska vara raka framåt med händerna greppade kring varsitt handtag på bandet, gå ner i en benböj och när du går upp gör du en roddrörelse och drar ihop skulderbladen. Som gravid kan det vara bra att stå med fötterna lite bredare isär.

2. Superman - Jättebra övning för dom inre magmusklerna och bålstabiliteten! Stå på alla fyra, och med en lugn och kontrollerad rörelse sträcker du fram ena armen och motsatt ben sträcker du bak. Här ska du se till att stå still genom hela övningen och inte svikta åt sidan.

3. Höftlyft - Härlig övning för rumpan, och den funkar alltid oavsett om man är gravid eller ej! Ligg på rygg med benen böjda. Lyft upp höften och spänn rumpmusklerna!

4. Armhävningar - Ju större magen blir desto svårare kan övningen bli, men man kan börja göra armhävningarna mot väggen, soffan eller en stol, stående på knäna.

5. Tricepspress - Sitt på golvet med böja ben och händerna lite bredare än axelbrett och fingrarna pekandes framåt. Pressa fram bröstet och lyft nu upp rumpan, fixera kroppen så du står stabilt. Gör en dip med dina triceps, hela tiden bröstet framåtpressat.

6. Plankan - På tå eller på knä!

Det här var bara några övningar man kan göra som gravid. Jag rekommenderar att man kollar in Mammaiform för fler övningar och tips! 😊


Gillar

Kommentarer

Emeliesivertsson
Emeliesivertsson,
Åh tack så mycket för tipsen!! Ska köra igång redan imorgon 🌹😙
nouw.com/emeliesivertsson
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,