Utesluter du också gluten?

Låt oss prata lite gluten, för det har det ju varit hypat om rätt länge nu, och det är många som skippar gluten för att dom TROR att dom mår bättre av det. Låt mig först och främst säga att jag tror definitivt på att vissa människor faktiskt gör det. Det finns folk som är intoleranta och folk som är överkänsliga, men sen finns det dom som faktiskt undviker gluten helt för att dom tror att det är så dåligt för magen.

Vet ni om att det har gjorts tester där folk en vecka fått äta mat med gluten, en vecka med fruktaner och en vecka med placebodiet, och där det inte visades någon sammankoppling mellan gluten och magproblem. Personerna som testades här var dom som hade fått diagnosen IBS, och som direkt hade plockat ut just gluten eftersom dom trodde att den var boven.

Nu säger jag inte att man bör frossa i just gluten, men det jag säger är att det behöver inte alltid vara boven som skapar dina magproblem. 😊 Det kan faktiskt vara okej att äta det där brödet om du vill. Visste ni om btw att gluten innehåller järn och folat?


Gillar

Kommentarer

Josefintrangteg
Josefintrangteg,
Uppskattar detta inlägg! Jag är glutenintolerant (har celiaki) och det du skriver stämmer. Har man inte sjukdomen ska man inte skippa gluten. Kram på dig
nouw.com/josefintrangteg
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Kul att du gillade, men trist med intoleransen! 😟 kram!
nouw.com/sandrabergmanfit
ahlberglinn
ahlberglinn,
Jag äter inte pasta och mjukt bröd. Eller jag försöker undvika att göra det i så stor mån det går! Det lägger sig som en klump i magen och jag mår oftast illa av det. Stoppar hellre i mig mer grönsaker som mättar, och det fungerar bra för mig! 😊 Dock kan jag äta pasta ute emellanåt och om jag blir bjuden. Så ingenting jag säger tvärt "nej" till! 😊
nouw.com/ahlberglinn
Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Så trött på trenden om att inte äta gluten. Kul att läsa detta!
nouw.com/fitnessbyannabelle