Vad är träningsvärk?

Jag hamnade i en liten diskussion tidigare idag med någon angående träningsvärk, och jag känner att jag vill ta upp det här. Vad är träningsvärk? Egentligen vet man inte exakt. Det finns olika teorier om vad det är men det finns inget fastställt. Men många blir ju glada när träningsvärken kommer, jag är en av dem, för det ger ett tecken på att man har utmanat muskeln. Hur är det då dom gånger man tränar hårt men inte får någon träningsvärk? Har man inte tränat tillräckligt? Sker det ingen muskeluppbyggnad? Jo. Man måste inte få träningsvärk för att musklerna ska växa. Oftast får man det dock i en viss grad, men det är inte ett måste. Så om du känner att du faktiskt tryckte på hårt på gymmet, du ökade kanske även i vikter, bli inte ledsen om du inte känner av det dagen efter. Det är så olika från person till person. Jag tillexempel får ytterst sällan träningsvärk i mina armar, det händer ibland, som när jag precis bytt träningsupplägg.

Kortfattat...när du tränar, sträva inte efter träningsvärk. Sträva efter muskelkontakt i övningarna och att utmana dig själv. Tränade du ben igår och du känner inget idag, gå inte tillbaka direkt och träna ben igen. Låt dem vila åtminstone en dag. 😊

Nu ska jag sova. Vi såg precis klart på filmen "Life", som var riktigt bra förresten! Se den! 😃 Imorgon ska vi iväg till Ahmads systers stuga som vi brukar vara i ibland. Dom hade dock tänkt att, precis som förra året, grilla en hel gris...lika motbjudande för mig den här gången. Jag klarar inte av att se det! Kalla mig hycklare, det kanske jag är...jag äter kött...men jag vill inte liksom se djuret. Är det bara kött jag ser så kan jag liksom filtrera bort vad det faktiskt är. Och nej, jag skulle nog inte klara av att bli vegetarian, min IBS-mage gillar absolut inte dom flesta vegetabiliska proteinkällorna..

Natti!


Gillar

Kommentarer

Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Hade nog inte heller gillat idén på att se hela grisen grillas...hjälp haha.
nouw.com/fitnessbyannabelle
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Nee känns så..barbariskt
nouw.com/sandrabergmanfit
Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Njaa.....lite åt det hållet ja. Usch.
nouw.com/fitnessbyannabelle