Vänta inte tills det är för sent

Happy friyay! Vad har folket för planer den här helgen? Ska ni gosa ner er i soffan hela helgen eller ser ni er lediga tid (om ni nu inte jobbar helg) som ett bra tillfälle att krossa dom där träningspassen ni inte hade tid för under veckan?

Vi har en tendens att använda vår lediga tid åt att göra ingenting, och när man inte har tid, önskar vi att vi hade mer tid? Och grejen är, jag fattar det!! Man är trött, utmattad efter en hel veckas jobb, och jag säger ju alltid hur viktigt det är att både kropp och knopp. Det håller jag fortfarande starkt vid! Däremot måste man hitta en balans i det också... behöver du ligga i soffan HELA HELGEN eller behöver du egentligen bara några timmar? Det krävs inte så lång tid att utföra ett träningspass. 15 minuter räcker gott och väl, mindre än så till och med! Så hur hanterar man ORKEN? Det där steget att kliva upp ur soffan och utföra passet. Well...ett första steg är att inte lägga sig i soffan förrän man gjort det från början. Vad man sen måste göra är att påminna sig själv om sina mål. Man måste fokusera på den där goa känslan när man utfört ett hårt pass, och man sen vet att man kan dyka ner i soffan med gott samvete. YES!!

Jag förstår att vissa har mer att göra än andra. Själv kämpar jag faktiskt för tillfället med att lyckas planera in tid för att bara mysa ner mig i soffan och ta det lugnt. Livet som nybliven entreprenör är TUFFT kan jag lova. Plötsligt jobbar jag på mer än heltid, och jag måste skriva in i min kalender när jag ska tillåta mig själv att lägga ifrån mig allt och kolla på några avsnitt av en serie, eller ta en dusch. Något jag däremot INTE prioriterar bort är min hälsa. Jag ser till att träna så mycket jag kan, för jag vet att jag kan. Planering, planering, planering! Med det sagt...jag förstår!

Vill du vara del i en community som alla pushar och peppar varandra? Vill du kunna leva ett normalt liv men ändå veta att du gör det hälsosamt? I´m here for ya!

Gillar

Kommentarer

Aaron
,
So I got an exercise thing at the thrift store, I guess it would be called like the "resistance band(s)", 'cause I have to ease back into my workouts after surgery, what is your philosophy about the resistance band workouts? Are they really effective? So far I like it alot, it's like pretty smooth movement and I get really sweaty like it's more aerobic than free weights somehow.
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
That´s awesome! 😃 I love resistance band workouts. Especially for recovery and rehab. 😊 It´s a different kind of resistance for the muscles since the bigger movement, the more resistance, compared to a free weight where the resistance is the same during the whole movement.
nouw.com/sandrabergmanfit
Emellie_Larsso
Emellie_Larsso,
Så bra skrivet!
nouw.com/emellie_larsso
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Tack! Glad att du tycker det 😊
nouw.com/sandrabergmanfit