Variera din kost!

Jag har säkerligen skrivit om detta tidigare, men det tål att upprepas. Kost. Om du vill gå ner i vikt eller äta hälsosamt innebär det INTE att du ska begränsa dig så pass mycket att du äter en och samma sak dag ut och dag in. Häromdagen hörde jag om någon som åt ca 20 ägg och torsk VARJE dag. Jag kan inte låta bli att reagera när jag hör sånt! Det gör nästan lite ont inombords. Jag förstår att man vill ha snabba resultat, och det känns som man har mer kontroll om man äter en och samma sak hela tiden, men det finns många nackdelar med att äta på det här sättet.

1. Du missar många vitaminer och mineraler. En anledning till att variera kosten är för att olika råvaror innehåller lite olika ämnen.

2. Din livsglädje kommer sakta men säkert att droppa. Ofta hör jag att man säger att så länge man får resultat av kosten så tänker man fortsätta, men så är oftast fallet inte. Mat är en så stor del av vårt liv. Mat är det som ger oss energi. Det är viktigt att trivas med maten också!

3. Ditt sociala liv blir påverkat. Om du ska ut och äta med dina vänner eller familj, och det nu inte finns det du brukar äta normalt på menyn, what do you do? Avbokar?

4. Hela ditt liv kommer tillslut kretsa kring det. Låt oss säga att du är på den restaurangen och du tvingas ta något annat. Risken är att du kommer få panikångest och bli så manisk att du mår mentalt dåligt.

5. Du lär dig faktiskt ingenting om kost. Vad jag alltid fokuserat på med mina tidigare klienter är att LÄRA dem hur dom ska tänka kring mat, för att kunna fixa det där själva tillslut. Hur gör man en ganska "vanlig" måltid mer hälsosam, så att hela familjen kan äta det?


Gillar

Kommentarer

Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Så sant som det var sagt 👌🏻
nouw.com/fitnessbyannabelle