Vegansk bolognese

Maaaaat!!! Man kan ju undra om det är allt jag tänker på, men det är det också nästan. Mat och träning...det är livet. 😉 Jag använder det lite som en morot när jag ska träna ibland. För helt ärligt...det är inte alla dagar jag känner högsta motivation att gå och träna. Vissa dagar vill jag bara ligga och sega, vilket jag också gör 2 dagar i veckan, men inte mer än så. Och det jag använder mig av för att faktiskt gå och träna ändå, är tanken på att då kan jag äta mer mat. 😂😱 Vad har ni för morot??

Här är ett recept på en vegansk bolognese som jag serverade tillsammans med bönpasta. Riktigt gott!! Till och med sambon tyckte det smakade bra, han som precis lärt sig äta mer veganskt och vegetariskt. 💗

Du behöver:
  • Ca 400 g champinjoner (hälften delade i halvor och hälften skurna i strimlor)
  • 100 g valnötter (finhackade)
  • 1 gul lök (finhackad)
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (jag använde med chilismak)
  • 1 burk skalade tomater
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • Oregano, basilika, spiskummin, rökt paprika, chili (om du inte tog krossade tomater med chilismak), salt och peppar

Stek ihop lök och vitlök innan du häller i champinjonerna. När du häller i champinjonerna kommer dom avge en massa vatten, låt det puttra bort innan du häller i alla kryddor, vinäger och tomatpurén. Blanda väl! Tillsätt sedan krossade tomater och dom skalade tomaterna och blanda igen. Låt stå på medium-låg värme i ca 15 minuter, rör om ibland. Tillsätt sist valnötterna och låt puttra i 5 minuter till. 💗

Gillar

Kommentarer

Sabinakj
Sabinakj,
Åh, det där såg ju så gott ut! 😃
nouw.com/sabinakj
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Det var de verkligen, testa!:D
nouw.com/sandrabergmanfit