Vissa läkare bör inte vara läkare

Oohh....jag önskar att jag kunde säga friyay, men det har inte varit en så superbra dag än så länge faktiskt. Jättevackert väder, varmt och solsken, det är ju alltid en pluspoäng! Men det började med en natt med alldeles för lite sömn, det gick verkligen inte att sova av någon anledning. Gick sen upp ganska tidigt för ett möte med läkaren, men där var allt i princip katastrof! Jag hade 2 grejer jag behövde prata om, och när jag ringde och bokade så sa sköterskan i telefonen att hon skulle sätta tid för båda på samma dag direkt efter varandra. Skitbra, tänkte jag... bara det att jag fick tid för att prata om 1 sak. Så det ena, min mage och endometrios, fick jag inte hjälp med alls. Jag bara nämnde det för läkaren, och enligt henne är det normalt att man har så pass ont som jag har när man har mens? Seriöst? Ska man ha så ont att man inte kan stå upp?? Jag har hört helt annat från andra sköterskor och när man läser om det på läkarsidor står det att det inte alls är normalt. Sen har jag ju dessutom väldigt oregelbunden mens, men det sa hon inget om. Nämnde jag att det här var en bitch till läkare?? Märkte på henne direkt att det här inte skulle gå bra.

Andra punkten som handlade om en sjukskrivning då jag känner att jag är väldigt stressad (nej jag visar inte det här på bloggen, för jag vill inte förmedla den känslan här. Min blogg ska vara något positivt för mig.) Jag har en historia av inre stress, jag blir påverkad av det och mitt jobb gör saken värre faktiskt. Ni vet hur dåligt jag sover bara jag vet att jag ska upp tidigt. I alla fall började hon få det att låta som att jag sökte om sjukskrivning för depression men så var inte fallet, och jag blev så paff över hennes attityd så när hon väl bad mig berätta om mina symtom så tappade jag allt. Jag glömde bort alla mina symtom, och jag kände mig bara påhoppad och som att hon trodde jag satt och ljög för henne. Jag var seriöst på väg att börja gråta för jag blev så frustrerad och kände mig kränkt. Att inte tas på allvar för såna grejer är hemskt.
Jag fick i alla fall en sjukskrivning på 2 veckor, och sen ska jag tillbaka med en ifylld blankett, och sen får vi se...hon var inte försiktig med att påpeka att det inte är garanterat att jag kan få sjukskrivas. Tack.
Jag har ringt nu igen och bett om att få träffa en annan läkare...jag behöver någon lugn läkare som inte dömer mig och tar mig som en bedragare som bara försöker komma bort ifrån jobbet. Turligt nog är det en manlig läkare nästa gång. Alltid känt mig mer bekväm med manliga läkare, samma med psykologer och kuratorer. Kvinnor är ofta mer kalla, dömande osv... wish me luck folks!!

Hur det blir med min endometrios vet jag inte. Får boka tid hos gynekolog, men det kostar ju lite mer. Suck. Jag ska nog ta mig en promenad snart...lätta på tankarna lite, njuta av vädret. Det som skulle bli regn och åska idag?


  • Vardag

Gillar

Kommentarer