Grönkålschips

Hälsa och fitness handlar om att göra bra val i livet. Man måste VILJA göra rätt val och av rätt anledningar också. Tro mig...jag ÄLSKAR fet mat och sötsaker. Hade det varit nyttigt hade jag tryckt i mig det varje dag, hela dagarna, utan problem.

Men jag VET att min kropp mår dåligt av det och därför gör jag VALET att inte äta det varje dag. Jag äter det ibland...för att min själ behöver också matas ibland, men 80% av tiden väljer jag att mata min kropp med näring för att hålla den hälsosam och full av energi. På det sättet kan jag faktiskt njuta av alla delar av livet, och fortfarande nå mina mål.

Så idag blev det lite grönkålschips! Om ni inte testat det än bör ni göra det. Nej, det är inte lika mumsigt som sourcream & onion chips från estrella, det tänker jag inte påstå, men det är gott och ett bra mycket bättre val.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Skölj grönkålen och ta bort bladen från stammen.

2. Pressa ut så mycket vätska som möjligt från kålen, enklast är om man tar hushållspapper och pressar på dem, då det suger åt sig mycket vätska.

3. Placera på bakplåt med bakplåtspapper, sprinkla över lite olivolja och salt, tossa runt det tills det är jämnt fördelat. Sprid ut så gott det går så det inte ligger i en hög. Låt stå inne i ugnen i 15-20 minuter. Känn lite på dem innan ni tar ut dem...dom ska vara krispiga.

Gillar

Kommentarer

SkiTeamandersson
SkiTeamandersson,
Grönkålschips som är så gott, dock går det ju tyvärr inte att mäta med vanliga chips....
nouw.com/skiteamandersson
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Haha nej så klart men det är just där man får göra valet. Mitt i veckan tar ja hellre grönkålschips 😊
nouw.com/sandrabergmanfit
chalant
chalant,
Sååså gott som detta är! Ibland föredrar jag hellre detta över vanliga chips faktiskt.
Grönkål är en supergrönsak verkligen. Använder den i princip till alla mina sallader också.
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Jaa, verkligen en favorit hos mig med ! 😃
nouw.com/sandrabergmanfit
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229