Hälsa är ett stort begrepp

Hälsa är ett väldigt brett ämne. Man tänker ofta direkt på kost och träning, och ärligt talat...hur lockande är det egentligen på en skala från 1-10?


Hälsa är att må bra i både kropp och själ. Att vakna utvilad och känna sig energisk, att ha den där viljan att leva. Men hälsa är också att våga erkänna för sig själv när man har mindre bra dagar och faktiskt tillåta sig själv ha det, utan att döma. Hälsa är att ha en stark kropp och att medvetet välja mat som kroppen behöver, utan att bli manisk med det.

Allt för ofta tänker vi allt eller inget. Där blir det ofta fel, och så tappar vi greppet om vad hälsa faktiskt INNEBÄR. Det är OKEJ att ligga och dega ibland... det är OKEJ att begå misstag. Det är OKEJ att ha en dag helt utan måsten.

Själv har det varit en lugn dag här...har en visdomstand som bråkar med mig, så jag valde att ta en vilodag. Bara gått en solig promenad, städat och jobbat lite här hemma. Ytterst sällan som jag ställer in ett benpass, men jag tänker nu istället att nu hinner jag ladda batterierna extra så kan jag köra det passet imorgon istället. YAY!

Gillar

Kommentarer

aworkinprogress
aworkinprogress,
Låter som en toppendag 😄
nouw.com/aworkinprogress
chalant
chalant,
Hälsa och välmående i omfattande innebörd är precis som du säger, ett större begrepp. Det handlar dessutom främst att ha en sund och kärleksfull relation till sig själv - Att vara sann mot sig själv och sätta vikten av sina personliga behov framför allt.
I princip omfattar det att leva med hederlig självkänsla och integritet. Blockera självdestruktivitet och förkastlig självuppfattning. Hålla sig till bra och givande människor. Och vilka typer av människor det innebär är individuellt, precis som allting annat - Endast du själv vet vad som innebär för ditt eget bästa.
I grund och botten handlar hälsa och välmående om att leva livet på sina egna vilkor för att må bra! 😊✌
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229